Met de groei van het aanbod van hoofddeksels, met name petten, in de afgelopen jaren, zul je je wellicht afvragen of er ook petten zijn die men ziet als netjes en chique. De pet heeft namelijk een vrij aso beeld ontwikkeld in de afgelopen decennia. In Nederland tenminste. Dit komt omdat er in Nederland een soort vaste associatie wordt gemaakt van bepaalde kledingstukken met bepaalde groepen in de maatschappij. Zo wordt bijvoorbeeld vaak een associatie gemaakt tussen baseball caps en hooligans of hardcore liefhebbers en wordt er ook een associate gemaakt tussen tennis caps en criminele jongeren.

Zijn er ook chique petten?

Wees gerust, deze zijn er natuurlijk. Er bestaan een hele hoop hoofddeksels die juist worden gezien als modieus en slechts onder de meer verfijnde smaken worden teruggezien. Denk hierbij aan de baret, schippers pet en de flat cap, ook wel platte pet genoemd. Dit zijn allerlei voorbeelden van petten die worden gezien als modieus en een soort van klasse of elegantie uitstralen. Maar die platte pet, wat is dat nou eigenlijk? En heeft de platte pet heren of juist vrouwen als doelgroep? Dat wil je wellicht ook weten als je er een wilt kopen.

De platte pet

De platte pet wordt ook wel eens flat cap of de Engelse pet genoemd. Dit komt, geheel naar verwachting, omdat deze pet uit Engeland komt. Deze is in de vorige eeuw erg populair geworden onder de arbeidersklasse, maar heeft vervolgens een spreiding weten te bewerkstelligen door de hele samenleving. Het is eveneens een iconisch kledingstuk geworden van series over de vorige eeuwen in Engeland. Het beste voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Peaky Blinders. Hoewel het in oorsprong is ontworpen voor arbeiders, welke toendertijd alleen mannen waren, is het tegenwoordig erg populair geworden ook onder vrouwen, waardoor er geen restricties meer bestaan als het aankomt op wie deze mag dragen zonder dat dit vreemd is. Zo past de platte pet heren en dames tegenwoordig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *