Flexibel lenen

doorlopend krediet via Rente.nl

Wil je regelmatig geld achter de hand hebben en flexibel geld op kunnen nemen? Met een doorlopend krediet via Rente.nl ben je flexibel, je spreekt af hoeveel je maximaal mag opnemen en kunt zelf bepalen wanneer je dat wil opnemen. Over het geld wat je hebt opgenomen los je iedere maand een percentage af. Je bent flexibel omdat je het bedrag wat je afgelost hebt weer op mag nemen. Je hebt geen vaste rente op een doorlopend krediet, stijgende en dalende rente horen bij het krediet. 

doorlopend krediet via Rente.nl

Waarom kies je voor een flexibel krediet?

Of een doorlopend krediet via rente.nl bij je past is afhankelijk van een aantal factoren. Een bepaalde vorm van discipline is wel gewenst, neem je continu de bedragen op die je hebt afgelost kom je nooit van de lening af. Wel is een doorlopend krediet makkelijk om geld achter de hand te hebben wat je snel op kunt nemen. Gebruik je de lening echter voor een grote aankoop, dan is in de meeste gevallen een persoonlijke lening beter voor je.

doorlopend krediet via Rente.nl

De rente van een doorlopend krediet

Bij een lening die flexibel is zoals een doorlopend krediet bepaald de hoogte van de lening de rente. Hoe hoger het bedrag is wat je leent, hoe minder rente je betaald. Soms wordt er ook gekeken naar je situatie om te bepalen welk tarief je betaald. Nadeel is wel dat je niet weet hoeveel je precies iedere maand betaald, de rente is namelijk flexibel en kan stijgen of dalen. Hierdoor is de kans aanwezig dat je verschillende bedragen betaald.