Professionele hulpverleners en werknemers die regelmatig met vervuilde lucht te maken krijgen maken doorgaans gebruik van een ademluchttoestel dat voorzien is van een ademluchtfles. Een ademluchtfles of -cilinder die door G4S wordt geleverd heeft een levensduur tot 15 jaar. Ze zijn gemaakt van composiet, een supersterk kunststof materiaal, dat erg licht is. Daarmee wordt voorkomen dat de cilinders een beperking vormen voor de bewegingsvrijheid. Met name tijdens reddingsoperaties door de brandweer is dat van groot belang. De cilinders hebben een capaciteit van bijna 7 liter en werken met een druk van 300 bar. Dat volstaat om het ademluchttoestel lange tijd te gebruiken.

Ademluchtfles voor diverse ademluchttoestellen

De ademluchtfles die bij G4S in het assortiment zit is in principe geschikt voor elk ademluchttoestel. Soms past de ademluchtfles niet rechtstreeks op het ademluchttoestel en dan is er een adapter nodig. Die is nodig om de ademluchtfles met het ademluchttoestel te verbinden. Deze adapters zijn absoluut veilig. Een ademluchttoestel en een cilinder zijn de garantie dat je als hulpverlener voor lange tijd in moeilijke omstandigheden goed kunt blijven ademhalen. Je loopt dus nooit het risico dat je een reddingsoperatie of een klus moet afbreken omdat je onvoldoende verse lucht tot je beschikking hebt.

Kwaliteit

Apparatuur die wordt gebruikt bij werkzaamheden in een omgeving met zwaar vervuilde lucht moet gegarandeerd goed functioneren. Daar moet serieus mee worden omgegaan. Bij G4S Safety Solutions is men zich daarvan terdege bewust. Daarom wordt er apparatuur geleverd die voldoet aan de hoogste veiligheidsstandaard. Het is echter ook belangrijk dat degenen die een ademluchttoestel met een bijbehorende ademluchtfles gebruiken daar op een goede en veilige manier mee kunnen omgaan. De klantenservice van G4S Safety Solutions is daarom goed op de hoogte van de werking apparatuur. Bij vragen kun je contact met één van de medewerkers opnemen.