Overal op de werkvloer een wireless verbinding kunnen gebruiken

Wireless

Apparaten op de werkvloer worden tegenwoordig allemaal met elkaar verbonden middels een wireless netwerk. Niet alleen op de werkvloer zijn deze netwerken bijzonder populair, ook binnen woningen gebruikt men vrijwel altijd een WiFi-netwerk. Het maakt onze levens steeds makkelijker! Denk aan het feit dat u voor het printen van documenten niet langer naar de printer hoeft te lopen. Via het WiFi-netwerk zit de printer aan uw laptop, uw mobiele telefoon en bijvoorbeeld uw tablet verbonden. Zo kunt u deze op afstand aansturen! Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor uw thermostaat. Voor organisaties komt een wireless netwerk voor soortgelijke doeleinden goed van pas. In dit artikel vertellen we er meer over!

Verbonden

Een kwalitatief goed wireless netwerk opzetten

Bij het inrichten van uw werkvloer is het verstandig om een gespecialiseerde partij in te schakelen voor het opzetten van een wireless netwerk. Het is erg belangrijk dat het netwerk aansluit bij de wensen van uw medewerkers. Dit betekent vaak dat het netwerk eenvoudig te gebruiken moet zijn, dat het netwerk ook vanuit huis aan te roepen is en dat u bijvoorbeeld voldoende bereik heeft op de verschillende plekken van uw bedrijfspand. Zeker in betonnen gebouwen kan dit voor de nodige uitdagingen zorgen. Het beton belemmert het signaal ernstig, waardoor het bereik al snel minder goed wordt.

Bedrijfspand

Onderhoud en beheer van het netwerk

Naast de aandacht voor het opzetten van een wireless netwerk op de werkvloer, is het belangrijk om voldoende aandacht aan het onderhouden hiervan te besteden. Hier kunt u een netwerkbeheerder voor inschakelen of ook een externe organisatie inhuren. Zeker met de nieuwe AVG-regelgeving is het erg belangrijk dat de kans op een hack van uw organisatie minimaal is.

Tip: kies voor twee wireless netwerken binnen uw pand! Een netwerk voor uw gasten en een netwerk voor medewerkers van uw organisatie. Zo neemt de kans op diefstal van data al sterk af.