Zoek je naar vacatures elektrotechniek hbo?

vacatures elektrotechniek hbo

Binnen de vacatures elektrotechniek hbo zijn veel verschillende functies te onderscheiden. Van sales tot ontwerpen tot leidinggeven, het kan allemaal. Over het algemeen ben je minder met je handen bezig dan de werknemers in de uitvoering. Behalve als je aan de tekentafel zit natuurlijk, dan zijn jouw handen jouw visitekaartje.

Vacatures elektrotechniek hbo in sales

Als sales engineer ben je verantwoordelijk voor de verkoop van elektrotechnische installaties. Je onderhoudt nauw contact met je klanten en tegelijkertijd werf je nieuwe klanten. Jij kent alle ins and outs van je installaties en geeft met gemak op alle vragen die je krijgt een antwoord. Je werkt samen met je collega’s in de binnendienst en uitvoering, zodat alle afspraken die jij maakt met je klanten, nauwkeurig opgevolgd worden. Jij bent werkzaam in de buitendienst en veel onderweg. Jij bent een ‘verkooptijger’.

Hoofd van een technische dienst

Als hoofd van een technische dienst geef je leiding. Het aantal collega’s dat je aan moet sturen varieert per bedrijf. Je lost problemen op waar je collega’s tegenaan lopen en bewaakt de kwaliteit van de uitgevoerde werkzaamheden. Je bent daadkrachtig, hebt een goed ontwikkelt analytisch vermogen en draagt op eigen initiatief verbetervoorstellen aan.

Werken als ingenieur elektrotechniek

Als ingenieur in de elektrotechniek werk je aan bouwprojecten, watermanagement of andere, vaak, grootschalige projecten. Een beweegbare brug, een sluis of een tunnel zijn daar voorbeelden van. Er is een intensieve samenwerking met andere professionals. Samen werken jullie van begin tot eind, alles in detail uit. De werkzaamheden kunnen ook in het buitenland plaatsvinden.

Werkvoorbereider

Als werkvoorbereider houd jij je bezig met alle voorbereidende werkzaamheden omtrent het plaatsen van nieuwe of het vervangen van elektrotechnische installaties. Je vraagt offertes aan, houdt de administratie bij, bewaakt het budget en de tijdsplanning. Je werkt intensief samen met andere disciplines en bent gebrand om ieder project tot een goed einde te brengen. Je bent communicatief zeer sterk en kunt binnen een netwerk goed functioneren.

Meer mogelijkheden

Soms worden er projectleiders gezocht, constructeurs, maar ook docenten. Als projectleider heb je een leidinggevende functie en stuur je, afhankelijk van de functie, een aantal collega’s aan. Een constructeur ontwerpt onder andere machines voor bedrijven. Je bedenkt, tekent en stemt af met de opdrachtgever. Als docent kun je lesgeven op het mbo, hbo of zelfs op een school voor voortgezet onderwijs. Een prima manier om jouw kennis over te dragen aan de jongere generatie.